07-05-06

252. Knoflooksoep met garnalenschuimpjes.

Ingredienten:

* 0,75 liter visbouillon
* 4 teentjes knoflook
* 350 g. aardappelen in blokjes
* 100 g. ringetjes van het wit van prei
* 1 grofgesneden tomaat
* 1 grofgesneden ui
* 4 eetlepels Culinesse

Voor de garnalenschuimpjes:

* 2 eiwitten
* 1/2 uitgeperst teentje knoflook
* 1 eetlepel gedroogde, gemalen Parmezaanse kaas
* 0,25 liter visbouillon
* sap van een 1/2 citroen
* 100 g. roze garnalen
* 4 takjes kervel voor de garnering

Werkwijze:

1. Breng de visbouillon aan de kook samen met de aardappelblokjes, knoflook, prei, tomaat en de ui. Laat dit zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Pureer het geheel in de keukenmachine of mixerblender. Wrijf het daarna door een fijne zeef in een andere pan. Breng het dan weer aan de kook en voeg de Culinesse toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
2. Houd de soep warm tot gebruik.
3. De eiwitten stijf kloppen in een met citroensap vetvrij gemaakte kom. Vervolgens de knoflook, de Parmezaanse kaas en de garnalen er voorzichtig doorheen mengen.
4. Breng de kwart liter visbouillon tegen de kook aan en schep met een eetlepel ovale vormpjes van het mengsel.
5. Laat deze in ca. 5 minuten gaar worden in de bouillon tot ze stevig zijn. Schep de soep in diepe borden en plaats 2 of 3 schuimpjes in het midden. Garneer de borden met takjes kervel.

21:08 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.