09-05-06

254. Filet mignon de porc à la normande

Ingredienten:

Gebraden varkenshaas met appel en rozijnen

*4 hele varkenshaasjes
* 3 eetlepels boter
* 2 geschilde groene appels in partjes gesneden
* 100 g. rozijnen
* 1 theelepel suiker
* 1 zakje krielaardappeltjes
* 1 glaasje Siebrand Likorette Appel
* 1 pot rode kool met appel
* zout en versgemalen peper

Werkwijze:

Succestip:

Ook lekker i.p.v. varkenshaas met kipfilet of kalkoen.

1. De aardappeltjes bakken in de helft van de roomboter en de rode kool in de magnetron verwarmen.
2. De varkenshaasjes kruiden met peper en zout en in de rest van de roomboter goudbruin en net gaar bakken. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm tot gebruik.
3. Bak de appelpartjes goudbruin in de braadjus van de varkenshaasjes en voeg de rozijnen toe. Bestrooi het geheel met een theelepeltje suiker en blus het af met de likorette. Even laten inkoken.
4. Het vlees weer in de pan leggen en even zachtjes mee laten koken. De varkenshaasjes op voorverwarmde borden leggen en bedekken met de appel rozijnensaus. De rode kool en aardappeltjes er apart bij serveren.

Smakelijk

13:17 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.