09-05-06

255 Lintpasta met zalm

Ingredienten:

* 500 g. zalmfilet in repen van 2 cm. Dikte
* 400 g. tagliatelle (lintpasta)
* 1 lepel olijfolie
* 2 fijngesneden sjalotjes
* 1 fijngesneden teentje knoflook
* 1/2 groene paprika (in kleine blokjes)
* 2 lepels fijngesneden basilicum
* 2 dl. Room
* 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
* vers gemalen peper en grof zeezout

Succestip:

Om de zalm snel gaar te krijgen kunt u hem in een schaaltje in de magnetron garen. Voordeel is dat de zalm mooier blijft. Het vocht wat vrij komt kunt u door de saus mengen

1. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met een scheutje olijfolie, giet dit af en houd dit warm.
2. Verhit een ruime pan met wat olie en bak hierin de fijngesneden knoflook, paprika en sjalotjes zonder te kleuren. Giet de room erbij en breng dit op smaak met peper en zout.
3. Laat de repen zalm in deze saus in een paar minuten gaar worden. Haal ze voorzichtig uit de saus en houd ze warm.
4. Voeg de pasta bij de saus en meng de basilicum erdoor. Schep de pasta in diepe voorverwarmde borden en dresseer de zalmrepen er bovenop. Garneer met een blaadje basilicum.

Smakelijk

19:56 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

help!!! ik slaag er maar niet in om zo een mooie pastarolletjes te maken, ze vallen bij mij altijd uit mekaar, hoe doe je dat toch? groetjes van paulien

Gepost door: lady paulina | 11-05-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.