11-05-06

257. Coctail van kruidige kip met sinaasappel en druiven.

Ingredienten:

* 2 kipfilets
* 1/2 liter bouillon
* 1 eetlepel gehakte peterselie
* 1 eetlepel gehakte dragon
* 1/2 theelepel tijmblaadjes
* 2 in partjes gesneden, gepelde sinaasappels
* 30 pitloze witte en blauwe druiven
* 3 eetlepels mayonaise
* 2 eetlepels slagroom
* sap van 1 sinaasappel
* peper en zout
* 1 bosje rucolasla (raketsla) en 1 eetlepel gehakte peterselie als garnering

Werkwijze:

1. Breng de bouillon tegen de kook aan en voeg de kruiden erbij. Laat deze 5 minuten meetrekken en gaar hierin daarna de kipfilets op laag vuur. Laat de kipfilets daarna in de bouillon afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes. Bewaar dit in de koelkast tot gebruik.
2. Maak in de tussentijd de saus door de mayonaise te vermengen met de room en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de druiven, de sinaasappelpartjes en de kip hier aan toe en meng alles goed door elkaar. Controleer opnieuw op smaak.
4. Dresseer de sla in mooie coupes en schep hier de cocktail bovenop. Garneer met gehakte peterselie.

Smakelijk

22:11 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.