14-05-06

258. Gevulde kipfilets met een kruidige roomsaus.

Ingredienten:

* 5 verse kipfilets van ca. 120 g.
* 1 ei
* 3 eetlepels slagroom
* 1 fijngesneden sjalotje
* 1/2 teentje knoflook (uitgeperst)
* 2 eetlepels in blokjes gesneden paprika
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 eetlepel gesneden bieslook
* 1/2 borrelglaasje cognac

Voor de saus:

* 1 grote, grof gesneden rode paprika
* 3 dl. koksroom
* versgemalen peper en zout

Succestip:

Serveer dit met bijvoorbeeld rijst, risotto of pasta

1. Snijd vier kipfilets in met een scherp mesje, zodat u als het ware envelopjes krijgt. Het overige kipfiletje en eventuele afsnijdsels met het ei fijndraaien in de keukenmachine of met een scherp mes fijnhakken.
2. Schep de room er doorheen en voeg de overige ingrediënten toe. Roer dit goed glad.
3. Vul hiermee de opengesneden kipfilets en vouw ze dicht. Steek ze met een prikkertje vast.
4. De gevulde kipfilet in roomboter lichtbruin en gaar bakken en warm houden tot gebruik.
5. In de tussentijd de koksroom aan de kook brengen, samen met de paprika. Laat dit koken tot de paprika gaar is. Pureer dit nu in de mixerblender of met een staafmixer goed fijn en zeef het. Op smaak brengen met de peper en zout en warm houden.
6. Verwijder nu de prikkers uit de kipfilets. De gevulde kipfilets schuin in plakjes snijden en op voorverwarmde borden leggen en de saus hier rondom scheppen.

Smakelijk

10:24 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.