15-05-06

261. Aspergerolletjes met Italiaanse ham.

Benodigdheden:

* witte asperge(s): 12
* rozepeperbolletjes: 1 koffielepel(s)
* kervel: 2 soeplepel(s)
* olijfolie: 6 soeplepel(s)
* Italiaanse ham: 12 sneetje(s)
* gehakte peterselie: 1 soeplepel(s)
* peper en zout
* kerstomaatje(s): 12
* balsamicoazijn: 1 soeplepel(s)
* zeezout: 1 koffielepel(s)
* parmezaanschilfers: 60 gram

Werkwijze:

1. Snij de harde basis van de asperges af, schil ze van boven naar beneden.Laat ze ongeveer 10 minuten in gezouten water in een speciale pan voor asperges koken (controleer de gaarheid).
2. Giet ze af en dompel ze onder in koud water, plaats ze vervolgens op keukenpapier.
3. Verminder het kooksap met de helft.
4. Maak de vinaigrette : meng de balsamicoazijn, de kruiden, de roze peper, 4 soeplepels olijfolie, 4 soeplepels kooksap, peper en zout.
5. Besmeer de asperges met de overblijvende olie en rol ze één voor één in een schijf Italiaanse ham.
6. Schik drie asperges op een bord en overgiet de rolletjes met vinaigrette, versier met de kerstomaatjes en de kervelschilfertjes, ten slotte, bestrooi het bord met de parmezaan.

Smakelijk.

12:52 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.