17-05-06

263. Aarbeientaart.

Benodigdheden:* bloem: 65 gram
* aardbei(en): 400 gram
* ei(eren)erdooier(s): 6
* melk: 0,50 liter(s)
* brokkeldeeg: 1 pakje(s)
* kristalsuiker: 250 gram
* confituursuiker: 1 zakje(s)
* vanillesuiker: 1 zakje(s)
* boter of margarine

Werkwijze:

1. Vet lichtjes een taartvorm in en druk er de schijf deeg in. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Bedek met een laag gedroogde erwten en laat het deeg 15 minuten bakken in de hete oven op 180°C.
2. Bereid ondertussen de banketbakkerscrème : in een kookpot met dikke bodem bloem, kristalsuiker en eierdooiers mengen. Daar de kokende melk met vanille aan toevoegen. Houd het mengsel aan de kook en roer er 4 minuten ononderbroken in. Laat afkoelen.
3. Wanneer de taartbodem volledig afgekoeld is, er de banketbakkersrème over gieten en verdelen met een spatel. Schik daar de goedgewassen aardbeien op en glaceer ze met minuutsuiker voor confituur.

Smakelijk.

13:16 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.