20-05-06

264. Aardbeien Romanoff.

Ingredienten:

* 750 g. aardbeien
* 150 g. witte basterdsuiker
* 1/8 liter dunne slagroom
* 1dl. aardbeienlikeur
* 1/8 liter opgeklopte slagroom met suiker
* 4 bollen vanilleroomijs

Werkwijze:

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer 1/3 deel van de aardbeien in de mixerblender samen met de aardbeienlikeur.
2. Voeg dan de dunne slagroom en de bollen ijs, stuk voor stuk toe en draai het geheel tot een dikke, lobbige massa.
3. Bestrooi de overige aardbeien met de basterdsuiker en zet dit in de koelkast tot gebruik.
4. Schep de ijsmassa in ruime coupes en verdeel de aardbeien over de coupes. Garneer deze met de slagroom.

22:32 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.