21-05-06

265. Vleesbrood met pikante pasta en aubergines.

Benodigdheden:

* look: 2 teentje(s)
* aubergine(s): 2
* basilicum: 1 bosje(s)
* olijfolie: 20 cl
* vleesbrood: 800 gram
* ui(en): 1
* rode Spaanse peper: 1
* peper en zout
* rozemarijn: 1 takje(s)
* tijm: 1 takje(s)* rode wijn: 10 cl
* bouillon van groenten: 1 blokje(s)
* penne: 400 gram

Werkwijze:

1. Verwarm de oven op 180°. Leg het vleesbrood in een met olie bestreken ovenschotel. Zet het in de oven en laat 40 minuten bakken.
2. Snij ondertussen de aubergine in schijfjes, leg ze in een zeef en bestrooi ze met zout.
3. Hak het pimentje fijn, pel de look en de ui en hak ze fijn. Warm wat olie in een kookpan en fruit er de ui en de look in. Voeg de tomaten, het pepertje, het bouillonblokje, de rode wijn en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Droog de aubergines af en bak ze op een hevig vuur in de rest van de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en snij ze in stukjes. Hou acht schijfjes apart voor de versiering.
5. Warm water met zout voor de pasta. Laat de penne 1 minuut minder lang koken dan op de verpakking is aangeduid. Laat ze uitlekken en voeg ze bij de saus. Laat 1 minuutje koken, voeg de aubergines toe en dien op.

13:30 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.