24-05-06

272. Kabeljauwhaasje met schelpdieren.

Benodigdheden:

basilicum: 1 bosje(s)
* boter: 100 gram
* bieslook: 1 bosje(s)
* kabeljauwmoot (-oten): 4
* gehakte peterselie: 5 takje(s)
* peper en zout
* tijm: 4 takje(s)
* witte wijn: 10 cl
* citroen(en) natuur: 2
* schelpdieren: 500 gram

Werkwijze:

1. Was, droog en hak de kruiden. Plet de zachte boter met een vork, meng met de kruiden, 1 koffielepel citroensap, peper en zout. Dek af en zet opzij in de koelkast.
2. Was de schelpdieren, giet ze in een grote kom en laat ze op een hevig vuur open gaan. Filtreer het kooksap, voeg er het sap van een halve citroen bij.
3. Verwarm de oven op 200 °. Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschotel met wat olie, peper en zout, en overgiet met het kooksap en de wijn. Plaats op elk haasje een sneetje citroen en een takje tijm.
4. Laat 20 min. braden, haal de vis uit de schotel en bewaar warm.
5. Giet het kooksap in een pan, voeg al roerend de kruidenboter toe, dan de schelpdieren. Serveer de kabeljauwhaasjes op warme borden, overgiet met de saus en de schelpdieren. Dien op met gekookte aardappeltjes of brood. U kan de schelpdieren vervangen door mosselen.

Smakelijk

17:58 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.