25-05-06

277. Koude Spaanse tomatensoep.

Ingredienten:

* 1 kg. rijpe, zoete tomaten
* 1/2 liter koude kippenbouillon
* 1 komkommer
* 1/2 bloemkool
* 2 teentjes uitgeperste knoflook
*2 fijn gesneden uien
*2 eetlepels extra vièrge olijfolie
*1 theelepel suiker
*versgemalen zwarte peper en zout
*1 snufje chilipoeder
*1 rode paprika
*2 eetlepels gehakte peterselie
*2 eetlepels versgemalen Parmezaanse kaas
*100 g. kleine broodcroutons gebakken met knoflook

Werkwijze:

1. Snijd de helft van de komkommer, bloemkool, ui, paprika en 2 tomaten in kleine blokjes en schep dit als garnituur in aparte schaaltjes.
2. Vul ook 3 schaaltjes met de geraspte kaas, broodcroutons en gehakte peterselie. Zet alle schaaltjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3. Doe de overige in stukken gesneden tomaat, komkommer, bloemkool, knoflook, paprika en ui in de mixerblender en pureer het samen met de koude bouillon en de olijfolie tot een smeuïge massa.
4. Breng dit op smaak met peper, zout, chilipoeder en suiker.
5. Wrijf het geheel door een fijne zeef en zet het afgedekt in de koelkast. Laat dit goed doorkoelen (ongeveer 1 uur).
6. Serveer deze soep op een warme dag, gekoeld maar niet ijskoud.
7. Zet de schaaltjes met garnituur op tafel, zodat iedereen zelf het garnituur aan zijn/haar soep kan toevoegen.

Smakelijk

18:33 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.