06-06-06

283. Vijgen met blauwe kaas.

Benodigdheden:

* 100 gr bastardsuiker
* 115 gr hele amandelen
* 12 rijpe vijgen
* 350 gr Spaanse blauwe kaas zoals picos, verkruimeld
* olijfolie

Werkwijze:

1. Maak eerst de gekarameliseerde amandelen. Doe de suiker in een steelpan en plaats deze boven een matig heet vuur; roer totdat de suiker smelt, goudbruin kleurt en belletjes vormt. Niet meer roeren. Haal de pan van het vuur en voeg een voor een de amandelen to; draai ze snel om met een vork totdat ze volledig bedekt zijn met een laagje karamel. Zet de pan even terug op het vuur als de karamel hard wordt. Leg alle met karamel bedekte amandelen op een beboterd bakblik. Laat afkoelen en hard worden.

2. Snijd de vijgen overlangs doormidden en leg op ieder bord vier helften. Hak de amandelen in grove stukjes. Leg op elk bord een bergje blauwe kaas en bestrooi met de gehakte amandelen. Druppel een heel klein beetje olie over de vijgen.

Smakelijk.

20:14 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.