07-06-06

285. Knapperige zoetzure salade.

Benodigdheden:

* chinese kool (fijngesneden)
*1 bosje waterkers
*1 handvol wilde (of jonge) spinazie (fijngesneden)
*200 g taugé
*85 g peultjes (in lange reepjes)
*4 bosuien (in fijne reepjes)
*85 g ontvliesde pindanoten (geroosterd in een koekenpan, geplet)
*handvol verse munt
*handvol (oosterse) basilicum

Dressing:

*2 el olie
*3 teentjes knoflook
*2 el limoensap
*2 el sojasaus
*1 tl basilicumblaadje
*2 chilipepers

Bereidingswijze:

1. Meng de chinese kool, waterkers, spinazie, taugé en peultjes in een kom.
2. Maak de dressing: Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze bruin en knapperig is. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap, de sojasaus, suiker en chilipepers toe.
3. Schep alles goed door elkaar. Laat de dressing iets afkoelen en schenk hem uit over de salade.
4. Strooi er tenslotte de bosuitjes, pinda's en kruiden over.

Smakelijk.

18:24 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.