09-06-06

289. Risotto met asperges en gepofte kerstomaatjes.

Ingredienten:

* 350 g. risottorijst
3 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel boter
*2 fijngesneden sjalotjes
*1 teentje fijngesneden knoflook
* 150 g. diagonaal gesneden asperges, beetgaar gekookt
*4-5 dl. groentenbouillon (Knorr)
*1 eetlepel koude boter
*50 g. geraspte Parmezaanse kaas
* 20 kerstomaatjes
*1 theelepel verse tijmblaadjes
*1 eetlepel olijfolie
*zout en versgemalen peper

Werkwijze:

1. Snijd de kerstomaatjes aan de bovenzijde kruislings in en plaats ze op een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en kruid ze met tijm, peper en zout.
2. Bak de sjalotjes licht glazig samen met de knoflook, olijfolie en boter. Voeg de rijst toe en roer even door totdat de rijstkorrels met olie zijn bedekt. Voeg er nu geleidelijk steeds een lepel bouillon aan toe en laat dit zachtjes koken totdat deze bijna is verdampt. Voeg dan weer een lepel bouillon toe. Ga zo door totdat de bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer een 1/2 uur. Haal de pan van het vuur. Stop dan het kookproces door koude boter aan de rijst toe te voegen. Voeg op het laatste moment de asperges toe en de geraspte Parmezaanse kaas.
3. Breng indien nodig op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. In de tussentijd de tomaatjes in een voorverwarmde oven op 200 ?C in ca. 5 minuten laten poffen. Schep de risotto op voorverwarmde borden en plaats per bord 5 tomaatjes rondom. Eventueel apart nog extra Parmezaanse kaas serveren.

Smakelijk.

07:50 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.