14-06-06

299. Salade met garnalen, mango en ananas met een zoetzure, citroen-pepermayonnais.

Ingredienten:

Voor 4 personen

* 200 g. garnalen
*1 mango
*1/4 verse ananas
*1/2 krop sla
*4 eetlepels kruidendressing

Voor de citroen-pepermayonaise:

* sap van 1 citroen
*4 eetlepels mayonaise
*2 eetlepels zoete chilisaus
*1 eetlepel gembersiroop
*versgemalen zwarte peper en zout

Werkwijze:

1. Was de sla en laat deze tot gebruik in ijskoud water staan, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.Bij gebruik voorzichtig drogen.
2. Schil de mango en snijd er mooie plakken van. Maak de ananas schoon door met een kartelmes de schil van boven naar onder af te snijden. Schil zover dat er geen donkere puntjes meer in het vruchtvlees zitten. Verwijder de kern en snijd de ananas in plakken of blokjes.
3. Vermeng alle ingrediënten voor de citroen-pepermayonaise door elkaar en roer ze tot een gladde saus. Verdun het geheel met een scheutje water.
4. Besprenkel de sla met dressing en verdeel deze over gekoelde borden. Leg de mango en ananas in waaiervorm bij de sla. Schep de garnalen in het midden en garneer deze met de citroen-pepermayonaise

07:57 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.