17-06-06

303. Zachte appeltaart.

Benodigdheden;

* amandelschilfer(s): 60 gram
*boter: 10 gram
*bloem: 50 gram
*zout
*vloeibare honing: 3 soeplepel(s)
*brokkeldeeg: 1 rol(len)
*Jonagold-appel(s): 500 gram
*suiker: 100 gram
*vanillesuiker: 1 zakje(s)
*havervlokken: 60 gram

Werkwijze:

1.Verwarm de oven op 180°. Schil de appelen, snij ze in stukken en maak een compote met 20 g suiker.
2. Leg het deeg in een taartvorm. Laat het papier op het deeg, strooi daarop een glas droge bonen en laat 15 minuten in de oven bakken.
3. Neem een grote schotel en meng daarin de bloem, het zout, de rest van de suiker, de havervlokken en de amandelschilfers.Verwarm de boter en de honig samen en voeg dat bij de droge mengeling.
4. Giet de compote op het deeg en vervolgens de garnituur op de compote. Maak effen en zet 30 minuten in de oven. Dien de taart warm of koud op.

08:28 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.