18-06-06

305. Chocolademousse.

Benodigdheden:

1. 3 eieren
2. 1 tl maïzena
3. 4 el bastardsuiker
4. 3 dl melk
5. 1 zakje gelatinepoeder
6. 3 el water
7. 3 dl slagroom
8. 75 gr pure chocolade
9. 75 gr witte chocolade
10. 75 gr melkchocolade
11. Chocoladekrullen als garnering.

Werkwijze:

1. Bekleed een cakevorm van 26 cm met bakpapier. Splits de eieren en doe elk eiwit in een aparte schaal. Klop de eidoiers met de maïzena en de suiker tot een glad mengsel. Breng de melk tot aan het kookpunt en schenk hem onder voortdurend roeren op de eidooiers.
2. Zet de kom boven zacht kokend water. Roer het mengsel tot het zo dik is dat het de achterkant van een houten lepel bedekt.
3. Strooi het gelatinepoeder op het koude water in een vuurvaste schotel en laat het zich volzuigen. Los het op boven een pan met heet water. Roer de gelatine door het warme eiermengsel en laat het afkoelen.
4. Klop de slagroom lobbig en roer hem door de eiercustard. Verdeel het mengsel in drieën. Smelt de drie soorten chocolade apart van elkaar. Spatel de pure cholade door een van custards. Klop een van de eiwitten stijf en roer het erdoor. Schep de custard in de met bakpapier beklede cakevorm en strijk de bovenkant glad. Laat hem in de koelkast opstijven. Houde de andere mengsel op kamertemperatuur.
5. Roer de witte chocolade door een ander deel van de custard. Klop een eiwit stijf en roer het erdoor. Schep dit mengsel op de pure chocoladelaag en zet de vorm weer in de ijskast. Doe hetzelfde met de melkchocolade en het eiwit. Laat de mousse minstends 2 uur opstijven in de koelkast. Keer de mousse voor het serveren voorzichtig op op een gebakschaal. Garneer met chocoladekrullen.

11:45 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.