23-06-06

310 Kipfilet in knoflookkruidensaus.

Benodigdheden:

* 500 g. kipfilet
* 250 g. champignons
* 1 fijngesneden grote ui
* 3 fijngesneden teentjes knoflook
* 4 eetlepels gehakte peterselie
* 2 eetlepels bieslookringetjes
* 1 eetlepel roomboter
* 2 dl. slagroom
* 1 pakje tortellini tricolore
* 4 grote tomaten in plakken
* 1 uitgeperst teentje knoflook
* 2 fijngesneden sjalotjes
* 1 eetlepel olijfolie
* versgemalen peper en zout
* 1 eetlepel gehakte peterselie om te garneren

Werkwijze:

1. Bak de ui met de knoflook glazig in de boter. Voeg de peterselie, bieslook en champignons er aan toe en giet de slagroom erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
2. Kruid de kipfilets met peper en zout en laat deze in de saus gaar worden (ca.10 minuten zachtjes stoven).
3. Bereid de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de sjalotjes met het uitgeperste teentje knoflook glazig in de olijfolie en voeg er de tomaatplakken bij en bak ze tot ze zacht zijn.
4. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de gebakken tomaat en tortellini over de voor-verwarmde borden. Leg per persoon 1 kipfilet erbij en giet een beetje saus over de kip.
6. Garneer met de gehakte peterselie. Serveer de overige saus apart.

17:45 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.