24-06-06

311. Provençaalse vleesschotel.

Ingrediënten:

• 750 gr. runderlappen
• 2 winterwortels
• magere spekreepjes
• 3 teentjes knoflook
• 2 laurierblaadjes
• 1/2 prei
• 1 ui
• 1 sinaasappel
• 500 cl. rode wijn
• olijfolie
• takje peterselie
• tijm
• rozemarijn

Voorbereiden (1 dag eerder):

1. Maak een marinade van de volgende ingrediënten:

o Wijn
o wortel in stukjes
o gesnipperde ui
o knoflook
o laurierblaadjes
o tijm
o rozemarijn
o peterselie
o scheutje sinaasappelsap en schil van een halve sinaasappel
o 2 eetlepels olijfolie

2. Snij de runderlappen in vierkante blokjes en leg deze een nacht in de marinade

Bereidingswijze:

1. Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken.
Bewaar de marinade!
2. Bak in een pan een uitjes glazig in een beetje olijfolie en voeg de spekjes toe
3. Voeg het vlees toe en bak het aan
4. Voeg vervolgens de marinade toe en laat dit ca. 10 minuten doorkoken
5. Laat het op een zacht pitje tenminste 2 à 3 uren stoven of zet het in de oven (de stooftijd is dan iets korter)

16:54 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.