27-06-06

314. Beefsteak op provençaalse wijze.

Benodigdheden:

* biefstuk(ken): 4
* tomaat (-aten): 4
* courgette(s): 1
* water: 4 soeplepel(s)
* teentje(s) van look: 4
* rode paprika('s): 1
* olijfolie: 4 soeplepel(s)
* klontje(s) boter: 1
* groene paprika('s): 1
* peper en zout
* tijm: 4 takje(s)
* witte wijnazijn: 2 soeplepel(s)

Werkwijze:

1. Bak de biefstukken naar wens (bleu, saignant, à point of goed gebakken) in bruine boter. Kruid ze.
2. Snijd de tomaten, paprika's en courgette in grove stukken en hak de look. Stoof alles samen in de olijfolie en voeg er peper, zout en tijm aan toe.
3. Blus de biefstukken met het water en de azijn en voeg dit bij het Provençaals mengsel.
4. Serveer de biefstukken met het mengsel en geef er rijst of pasta bij.

13:03 Gepost door Mamamia in Vleesgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.