28-06-06

315. Penne alla melanzana.

Ingredienten:

500 g. Penne
50 g. ontpitte zwarte olijven
50 g. ontpitte groene olijven
1 aubergine
2 lepels olijfolie
2 fijngesneden teentjes knoflook
1/2 uitgeperste citroen
2 eetlepels vers gehakte peterselie
50 g. geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper en zout
Werkwijze:

1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bestrooi ze met wat zout. Dek dit af en laat dit ca. 10 minuten intrekken en giet daarna het vocht af. De blokjes met keukenpapier goed droog deppen.
2. Ondertussen de pasta beetgaar afkoken in een ruime pan kokend water met een scheutje olijfolie en zout. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
3. Snijd in de tussentijd de olijven fijn. Verhit dan de olijfolie in een zware pan en doe de knoflook erbij. Niet te lang anders verbrand de knoflook. Voeg de aubergineblokjes toe en laat deze even op hoog vuur bakken.
4. De fijngesneden olijven eraan toevoegen en ook even laten meegaan. Nu het citroensap toevoegen en het geheel op smaak brengen met peper en zout.
5. De pasta bij de saus scheppen en mengen. In diepe voorverwarmde borden scheppen en bestrooien met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Strooi eventueel wat hele olijven over de pasta.

14:35 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.