29-06-06

317. Kalfsrolletjes met salie en ham.

Benodigdheden:

* 4 soeplepels olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 4 kalfsschnitzels
* zout en peper
* 8 blaadjes verse salie
* 4 flinterdunne sneetjes Parmaham
* 20 g boter
* 1 dl marsala wijn
* 5 cl kalfsfond
* 2 soeplepels room
* 1 koffielepel maïszetmeel

Werkwijze:

1. Verhit de olie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Giet de olie over de schnitzels en kruid ze daarna met peper en zout. Leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie, klap dubbel en wikkel er daarna de rauwe ham omheen, steek vast met een cocktailprikker.
2.Verhit de boter en bak de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar. Giet Marsala en fond erbij, blijf roeren en breng aan de kook. Neem de schnitzels uit het vocht en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de room door de saus, voeg het met wat koud water losgeroerde maïszetmeel toe en laat indikken.
3. Verwarm de saus nog 1 minuut door. Serveer de schnitzels met de saus.

20:53 Gepost door Mamamia in Vleesgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.