30-06-06

319. Melba aardbeien.

Bendodigdheden:

* frambozen
* amandelschilfer(s): 30 gram
* aardbei(en): 500 gram
* griessuiker: 25 gram
* aardbeien- of vanille-ijs: 0,50 liter(s)
* room: 25 cl

Werkwijze:

1. Mix de frambozen en 100 g aardbeien.
2. Breng in een steelpan de vruchtenpuree met de suiker aan de kook, laat 2 minuten koken en laat vervolgens enkele ogenblikken afkoelen.
3. Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en snij ze in twee stukjes.
4. Klop de crème tot slagroom met de fijne kristalsuiker.
5. Laat de amandelschilfertjes in een pan met een antiaanbaklaag bruinen.
6. Giet een beetje saus op de borden en schik de aardbeien in een cirkel, plaats een ijsbol en de slagroom in het midden van het bord en overgiet met een beetje saus en werk af met de amandelschilfertjes.

16:48 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.