03-07-06

328. Kroketten van seranoham.

Benodigdheden:

* 200 g. in dunne reepjes gesneden gerookte ham (bij voorkeur Serrano ham)
* 2 eetlepels olijfolie en 40 g. roomboter
* 2 fijngesneden sjalotjes
* 4,5 eetlepel bloem
* 7,5 dl. melk
* 2 losgeklopte eieren
* 2 eetlepels gehakte peterselie
* paneermeel
* olijfolie om in te frituren
* peper en zout
* peterselie en citroen om te garneren

Werkwijze:

1. De olie verhitten samen met de boter en laten uitbruisen. Niet laten kleuren!
2. Hierin de sjalotjes even zachtjes smoren en 3,5 eetlepel bloem toevoegen. Op laag vuur door elkaar roeren totdat de bloem gaar is. De bloem laat dan los van de bodem. Nu geleidelijk aan de koude melk erbij gieten en blijven roeren totdat er een gladde massa ontstaat. Ca. 10 minuten op laag vuur door laten koken.
3. Vervolgens de ham en gehakte peterselie erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout.
4. Het geheel in een beboterde schaal gieten. Even laten afkoelen en afdekken met plasticfolie. Vervolgens in de koelkast ca. 2 uur laten opstijven.
5. Daarna het mengsel in twaalf gelijke hoopjes verdelen en er kroketten van vormen. Wentel de kroketjes door de rest van de bloem. Haal ze daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Zorg dat de kroketjes aan alle kanten zijn bedekt.
6. Op een schaal leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast op laten opstijven. Vlak voor het gebruik in hete olijfolie of in frituurvet goudbruin afbakken. Serveer met peterselie en partjes citroen

21:02 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.