05-07-06

329. Thaïse salade met lauwwarme pikante kipreepjes.

Ingredienten:

* 400 g. kipfilet
* 1 zakje gemengde sla
* 100 g taugé
* 2 stengels lente ui in schuine stukjes
* 3 eetlepels zonnebloemolie
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 1 eetlepel gembersiroop
* 2 eetlepels Japanse sojasaus
* 3 eetlepels Thaise chilisaus
* 1 eetlepel citroensap
* 1 eetlepel verse gehakte koriander
* 1eetlepel gehakte peterselie
* versgemalen peper en zout
* 2 eetlepels olie om te bakken

Werkwijze:

1. Snijd eerst de kipfilet in dunne reepjes en kruid deze met peper en zout. Schep de kipreepjes in een kom en voeg er het citroensap, de koriander en de chilisaus aan toe. Meng alles goed door elkaar en laat het een half uurtje in de koelkast marineren.
2. Maak in de tussentijd de dressing door de sojasaus te vermengen met de gembersiroop, de olie, de azijn of de sherry. Breng op smaak met peper en zout.
3. Bak nu de kipreepjes goudbruin in een scheutje olie. Houd ze warm tot gebruik.
4. Maak de gemengde salade aan met de dressing voeg de taugé en lente ui er aan toe en verdeel de salade over 4 bordjes en bestrooi deze met peterselie.
5. Schep vlak voor het serveren de lauwwarme kipreepjes erbij en serveer direct. contact disclaimer

07:46 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.