07-07-06

334. Geroosterde lendebeafstuk met provençaalse kruiden.

Benodigdheden:

* 800 g rosbief
* 12 mespuntjes peperkorrels
* 8 theelepels Provençaalse kruiden
* 4 cl olijfolie (extra vierge)
* 1 eetlepel citroensap
* zeezout

Werkwijze:

1.De peperkorrels pletten. In een diepe schaal de helft van de Provençaalse kruiden mengen met de olijfolie, het citroensap en de geplette peperkorrels.
2. Het vlees verdelen in 2 biefstukken van gelijke grootte en door het mengsel wentelen. Afdekken met folie en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
3. De rest van de Provençaalse kruiden over de gloeiende houtskool strooien. De biefstukken aan elke kant 6 tot 8 minuten roosteren. Bestrooien met grof zeezout.
4. De biefstukken kunnen in schuine dikke plakken worden gesneden of kunnen als geheel worden gepresenteerd. Dadelijk opdienen.

15:40 Gepost door Mamamia in Vleesgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.