07-07-06

335. Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus.

Benodigdheden:

* 4 grote, ontvelde vleestomaten
* 200 g. rose garnalen
* 1 blikje (uitgelekte)tonijn in olie
* 1 fijngesneden sjalotje
* 2 eetlepels versgehakte peterselie
* 1 uitgeperst teentje knoflook
* 50 g. groene en zwarte olijven, zonder pit
* 1/4 rode- + 1/4 gele paprika ( in blokjes)
* versgemalen witte peper en zout
* sla, peterselie en citroenpartjes om te garneren

Voor de saus:

* 2 eetlepels mayonaise
* 4 eetlepels halfstijf geklopte room
* 2 eetlepels tomatenketchup
* 2 eetlepels Cognac of Whisky
* 1 theelepel gembersiroop
)* een paar druppels citroensap
* een snufje paprikapoeder

Werkwijze:

1. Maak eerst de saus door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te roeren en op smaak te controleren. Indien nodig verder op smaak brengen met peper en zout. Is de saus aan de dikke kant, dan kunt u hem verdunnen met een scheutje water of room.
2. Van de ontvelde tomaten het kapje afsnijden en apart houden. De tomaten met een lepeltje uithollen en licht met wat zout bestrooien.
3. Meng nu de garnalen, tonijn, peterselie, sjalotje, knoflook, olijven en paprika voorzichtig doorelkaar en kruid dit licht met peper en zout.
4. Vervolgens de saus met het geheel vermengen. Nu de garnalen-tonijnvulling in de tomaten scheppen. Het kapje bovenop plaatsen. Op gekoelde borden plaatsen en garneren met peterselie, sla en citroen.

18:50 Gepost door Mamamia in Voorgerecht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.