08-07-06

337. Quiche met zeevruchten.

Benodigdheden:

* 1 kant en klare zanddeeg
* 1 losgeklopt ei
* 200 gr garnalen
* 200 gr krab
* 3 eieren
* 2,5 dl crème fraîche
* nootmuskaat
* zout en vergemalen peper
* 40 gr geraspte gruyère kaas

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een vorm met losse bodem van 22 cm doorsnee en 3,5 cm hoog in. Bekleed hiermee de deeg. Bak het deeg 25 min. tot het stevig is (= deeg bedekken met bakpapier en vullen met bonen of rijst). Strijk daarna de taartbodem in met het geklopte ei. Bak hem daarna nog eens 3 min.
2. Voor de vulling: giet het vocht uit de krab en garnalen af en leg ze op keukenpapier. Klop de eieren los met crème fraîche, nootmuskaat en eventueel zout en zwarte peper.
3. Verdeel de krab en garnalen over de taartbodem. Giet het mengsel erop, strooi de geraspte kaas erover. Bak de taart 35-40 min tot de bovenkant goudbruin is en een mes dat u er in het midden in steekt, er schoon uitkomt. Zet de taart op een rooster om af te koelen voor u hem uit de vorm haalt. Laat hem voor het aansnijden 5 min. rusten.

18:07 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.