10-07-06

340. Gevulde rode uien met champignons, groene kruiden en knoflook.

Benodigdheden:

* 6 grote, rode uien
* 20 champignons
* 2 eetlepels gehakte peterselie
* 2 eetlepels gesneden bieslook
* 2 fijngesneden bosui
* 1 fijngesneden teentje knoflook
* 1 eetlepel roomboter
* 1 theelepel tomatenpuree
* 2 eetlepels cognac
* 4 tot 6 eetlepels slagroom
* 4 eetlepels paneermeel
* 4 theelepels roomboter
* zout en versgemalen peper
* 1 pakje meergranenrijst

Werkwijze:

1. Bereid de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm (of verwarm hem later in de magnetron).
2. Pel en halveer de uien en kook ze in ruim water met wat zout. Schep ze vervolgens uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Hol vervolgens de uien uit, zodat er als het ware bakjes ontstaan.
3. Hak de uitgehaalde ui fijn evenals de champignons. Bak deze in 1 eetlepel roomboter lichtbruin samen met de knoflook en de bosui. Roer nu de tomatenpuree erdoor. Voeg dan de cognac, room, peterselie en bieslook toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
4. Laat dit mengsel even inkoken en afkoelen.
5. Plaats de uienbakjes op een ingevette ovenschaal en vul ze met het uienmengsel. Bestrooi de gevulde uien met paneermeel en leg hier een lepeltje boter op. Zet de uien in een voorverwarmde oven op 200°C en laat ze in ca. 5 minuten goudbruin worden. Plaats de uien op voorverwarmde borden en serveer met de meergranenrijst.

12:41 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rode uien, champignons, knoflook |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.