11-07-06

343. Tomatensalade

Ingredienten:

* 12 rijpe middelgrote trostomaten
* 2 fijngesneden uien
* 4 eetlepels versgehakte peterselie
* versgemalen witte peper en zout
* 4 eetlepels zonnebloemolie of extra vièrge
* olijfolie
* 2 eetlepels azijn
Werkwijze:

1. Zet een ruime pan met water op en breng het water aan de kook en zet een kom met koud water en ijsklontjes klaar. Snijd de tomaten met een scherp mesje kruislings in aan de bovenzijde. Verwijder de aanzet van de kroontjes. Laat de tomaten met 4 stuks tegelijk circa 1 minuut in het kokende water glijden. Je ziet het velletje van de tomaat loskomen. Schep ze nu direct in het ijskoude water en verwijder het velletje. Leg de gepelde tomaten op keukenpapier. Ga zo door tot alle tomaten zijn ontveld.
2. Snijd ze nu met een scherp mesje in dunne plakjes, maar houd deze plakjes bij elkaar. Leg ze nu een klein beetje dakpansgewijs in een mooie schaal. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met de fijngesneden ui, gehakte peterselie.
3. Besprenkel ze nu met de olie en azijn.
4. Dek de schaal af met plasticfolie en laat het een half uur op een niet te warme plaats intrekken. Deze salade op kamertemperatuur serveren. Deze salade is een ideale begeleider bij de barbeque of als onderdeel van een koude lunch met bijvoorbeeld koude rosbief en aardappelsalade.

08:29 Gepost door Mamamia in Salades | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tomaten, salades, olijfolie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.