12-07-06

344. Zongedroogde tomaten in kruidenolie.

Benodigdheden:

* 500 g. kerstomaatjes
* 2 dl. extra vièrge olijfolie
* 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook
* 4 fijngesneden sjalotjes
* 1 theelepeltje tijmblaadjes
* 4 eetlepels versgehakte peterselie
* versgemalen zwarte peper en grof zeezout
* vetvrij keukenpapier

Werkwijze:

1. Was de tomaatjes, droog ze goed af en halveer ze. Leg ze nu met de snijkant naar boven op vetvrij papier op een ovenplateau. Bestrooi de tomaten nu met versgemalen peper, grof zeezout, knoflookplakjes. Besprenkel ze nu met de helft van de olijfolie. Zet ze nu 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. totdat de tomaatjes slap beginnen te worden. Verlaag dan de oventemperatuur tot 80°C. en laat ze ongeveer 50 minuten in de oven drogen.
2. Laat ze afkoelen en besprenkel ze met de overige olijfolie, de tijmblaadjes, sjalotjes en versgehakte peterselie. Schep ze met de olie in een afsluitbaar bakje en laat ze in de koelkast 1 nacht goed marineren. Regelmatig, voorzichtig omscheppen

08:01 Gepost door Mamamia in Groenten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.