13-07-06

349. Kabeljauw uit de oven met tahinsaus.

Benodigdheden:

* 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
* 800 g kabeljauwfilet (met vel)
* zeezout
* zwarte peper
* 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
* 2 eetlepels granaatappelzaadjes
* 1 citroen

Werkwijze:

Tahinsaus: Wrijf 2 teentjes knoflook fijn met een snufje zeezout in een vijzel. Doe hem over in een kleine mengkom. Klop er 3 eetlepels tahinpasta door en verdun de pasta met het sap van 1 citroen. Doe er water bij tot u de consistentie van mayonaise hebt bereikt. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

.1. Maak eerst de tahinsaus, want de vis is zo klaar.
2. Verwarm de oven voor op 220°C of gasovenstand 7. Verwarm in een koekenpan of een braadslee een bodempje olijfolie boven een hoog vuur. Bestrooi de kabeljauwfilets rijkelijk met zout en peper en leg ze met één hand in de pan, met het vel naar boven, terwijl u met de andere hand de pan schudt om aanbakken te voorkomen. Laat ze in 1-2 minuten dichtschroeien. Draai de vis dan voorzichtig om met een spatel en zet hem dan 5-8 minuten in de oven.
2. Als hij gaar is, moet het vlees gemakkelijk loslaten en helemaal wit zijn. Als het nog een beetje doorschijnend is, moet het nog even langer koken. Voeg de laatste halve minuut de tahinsaus toe om op te warmen. Leg de vis vervolgens op warme borden en schep de saus eroverheen, (eventueel) gevolgd door de peterselie en strooi er een paar zaadjes overheen.

18:07 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kabeljauw, knoflook |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.