18-07-06

351. Spaghetti-is met chocoladesaus en gebrande amandeltjes.

Benodigdheden:

*8 bolletjes vanille-ijs
* 8 bolletjes aardbeienijs
* 1 flesje chocoladesaus
* 4 eetlepels amandelschaafsel
* 1 doosje aardbeien,gewassen en doorgesneden
* 1 aardappelpers of pureeknijper

Werkwijze:

1. De geschaafde amandelen in een droge koekenpan op het vuur lichtbruin laten kleuren. Regelmatig met een houten lepel omroeren. Als ze lichtbruin zijn, uit de pan halen en op een bord laten afkoelen.
2. De aardbeien wassen, het steeltje verwijderen en daarna halveren.
3. De chocoladesaus op laag vuur verwarmen. Op het laatste moment doe je per portie 2 balletjes vanille-ijs en 2 balletjes aardbeienijs in de pureeknijper of aardappelpers en knijp deze nu dicht.
4. Laat het ijs op een bordje kringelen. Doe zo de vier bordjes.
5. Giet nu de chocoladesaus erover en bestrooi met de amandelen. Direct opeten. Jammie !!

18:00 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardbeien, chocolade |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.