20-07-06

354. Druiven met sabayon van muskaatwijn.

Benodigdheden:

* eieren: 6
* muntblaadjes
* witte druiven: 1 kg
* fijne suiker: 100 gram
* Muscat de Rivesaltes: 35 cl

Werkwijze:

1. Pel de druiven. Als ze veel pitten hebben, snij ze dan in twee en haal de pitjes eruit.Verdeel ze over 4 coupes en hou ze koel. Dat kan van tevoren gebeuren, maar de sabayon moet op het moment zelf worden gemaakt.
2. Warm een pan met water. Scheid het eigeel van het wit. Klop het eigeel op in een grote kom, samen met de suiker, tot de massa gaat schuimen. Zet de kom in de pan met warm water (bain-marie).Voeg de muskaatwijn toe en blijf kloppen tot het mengsel dik wordt (ongeveer 5 minuten). Het water in de bain-marie mag nooit koken; indien nodig de pan van het vuur nemen. Giet de sabayon over de druiven, versier met muntblaadjes en dien meteen koud-warm op.

20:34 Gepost door Mamamia in Desserten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: druiven, sabayon, wijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.