22-07-06

357. Romige waterkerssoep met gegrilde coquille saint jacques.

Ingrediënten:

* 75 gram boter
* 3 eetlepels bloem
* 1 liter kippenbouillon
* 2 bosjes verse waterkers
* 1 kleine sjalot
* 1 deciliter slagroom
* 2 coquilles overdwars doormidden gesneden
* peper en zout

Werkwijze:

1. Snipper de sjalot en fruit deze zachtjes in de boter. Voeg de bloem toe en roer glad. Laat het mengsel onder voortdurend roeren gaar worden. Zet dan de pan weg en laat afkoelen.
2. Snijd van de bosjes waterkers alleen de steeltjes af (ongeveer een half steeltje). Breng de steeltjes samen met de kippenbouillon aan de kook. De steeltjes geven extra smaak af. Zeef de steeltjes later uit de bouillon.
3. Breng water aan de kook en blancheer de waterkersblaadjes ongeveer 1 minuut. De blaadjes moeten wel een beetje zacht zijn. Giet ze af en pureer ze met een staafmixer en laat dit snel afkoelen.
4. Zet de pan met de roux (bloemmengsel) op het vuur. Voeg de hete kippenbouillon al roerend met de garde toe tot een gladde soep is verkregen. Laat het nu even doorkoken. Voeg daarna de gepureerde waterkers toe. Laat de soep nu niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Terwijl de soep warm blijft, grilt u kort in een hete antiaanbakpan de doormidden gesneden coquilles met een klein beetje olijfolie.
5. Neem 4 diepe soepborden en schep de soep er in. Leg in het midden de room en daarop de gegrilde coquille.

16:35 Gepost door Mamamia in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.