31-07-06

366. Franse appeltaart.

Ingrediënten:

* 250 gr. bladerdeeg
* 1 ei (alleen de dooier)
* 2 eetlepels gesmolten boter
* 4 à 5 stevige appels

Bereidingswijze:

1. Vorm met boter invetten, bedek de vorm met de bladerdeeg
2. Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt Klop het eigeel met 1 eetlepel water los en smeer de zijkanten van het deeg hiermee in
3. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes neer in rozetjes en bestrooi ze met poedersuiker
4. Bak de taart in een voorverwarmde over van 220o C in ca. 25 minuten
5. Serveer de taart bij voorkeur (lauw)warm

12:26 Gepost door Mamamia in Gebak | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appelen, appeltaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.