02-08-06

368. Kabeljauwfilet in groentekorst.

Benodigdheden:

* 600 g. kabeljauwfilet
* 2 eetlepels losgeklopt ei
* 2 eetlepels slagroom
* 50 g. prei
* 50 g. wortel
* 50 g. ui
* 2 eetlepels gehakte peterselie
* 50 g. gesmolten boter
* 12 vastkokende aardappelen
* 2 eetlepels gesneden bieslook
* 25 g. boter
* zout en versgemalen witte peper 1. Draai de 150 gram kabeljauw samen met het ei en de slagroom in een keukenmachine snel tot een fijne massa. Kruid de overige stukken vis met peper en zout en besmeer ze met het kabeljauw-slagroommengsel. Haal de kabeljauw vervolgens aan beide zijden door het fijngesneden groentemengsel. Laat de kabeljauw daarna ca. 10 minuten opstijven in de koelkast.
2. Leg de kabeljauw daarna op een bakplaat bedekt met vetvrij papier en ingesmeerd met de helft van de gesmolten boter. Besprenkel het geheel met de overige gesmolten boter en zet het gerecht daarna 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.
3. Kook in de tussentijd de aardappels gaar met wat zout. Giet ze daarna af en schud ze om met een klontje boter en bieslook. Neem de vis uit de oven en verdeel deze voorzichtig over de voorverwarmde borden. Schep het braadvocht over de vis en schep de aardappelen rondom en serveer meteen.

12:55 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kabeljauw, peterselie, bieslook |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.