05-08-06

371. Gebakken champignons met cornflakes en peterseliesaus.

Benodigdheden:

* 500 g. middelgrote champignons
* 4 eetlepels bloem
* 1 schaaltje cornflakes fijngemaakt in de keukenmachine
* 2 losgeklopte eieren
* 1 uitgeperst teentje knoflook
* maïsolie om in te bakken

Voor de saus:

* 50 g. roomboter
* 4 eetlepels versgehakte peterselie
* 1 fijngesneden sjalotje
* zout en versgemalen peper
* 1 theelepel paprikapoeder

Werkwijze:

1. Maak de peterseliesaus door de roomboter te laten smelten, in een koekenpan, zonder te kleuren. Smoor hierin vervolgens een sjalotje en knoflook en voeg de peterselie toe. Breng dit op smaak met paprikapoeder, peper en zout en zet alles weg tot later gebruik.
2. Borstel de champignons schoon en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door de fijngemaakte cornflakes.
3. Bak daarna de gepaneerde champignons in hete maïsolie. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm tot gebruik.
4.Verdeel de champignons over de borden en schep de warme peterseliesaus rondom.

09:36 Gepost door Mamamia in Groenten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peterselie, champignons |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.