05-08-06

372. Mosselen in hete saus.

Benodigdheden:

* 2 kg verse mosselen
* 300 gr soepgroentn
* 1 ui
* 20 gr roomboter
* teentje knoflook
* 500 gr tomaten
* 1/4 l. droge witte wijn
* 1 kopje gekruid tomatensap
* peper uit de molen, zout en suiker

Werkwijze:

1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan. Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
2. Maak de soepgroenten schoon, was en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
3. Fruit de groenten met de ui in de roomboter
4. Voeg de fijngehakte knoflook toe
5. Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes. Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.
6 Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
7. Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.

Hierbij past grof volkorenbrood met boter en om de dorst te lessen een koud Belgisch biertje.

19:06 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mosselen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.