11-08-06

376. ketchup a la mamamia.

Benodigdheden:

* 500 gr goedrijpe tomaten
* 375 gr gehakte uien
* 5 cl wijnazijn
* 250 gr griessuiker
* 1 eelf zachte mostard
* zout, cayennepeper,paprika- en gemberpoeder
* muskaatnoot

Werkwijze:

1. Laat de tomaten - gepeld, ontpit en grof gehakt - 30 min. sudderen op een matig vuur tesamen met uien
2. Mic ze met de wijnazijn, en het griessuiker en laat verder 2. min. licht koken op een matig vuur.
3. Voeg er de mostard en de kruiden aan toe
4. Laat afkoelen, doe ze in potjes en sluit ze vervolgens hermetisch af
5. Een geopend potje bewaart mac. acht dagen in de koelkast.

16:20 Gepost door Mamamia in sauzen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sauzen, ketchup |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.