15-08-06

377. Blinde vinken in witte wijn.

Benodigdheden:

* 1 blokje vleesbouillon
* tuiltje van peterselie
* kaneel
* gemalen kruidnagel
* teentje van look: 1
* olijfolie: 0,50 dl
* blinde vinken: 4
* ui: 1
* peper en zout
* saffraan: 1 capsule
* witte wijn: 1,50 dl

Werkwijze:

1. Braad de blinde vinken op een hevig vuur in een stoofpan met olie. Haal ze eruit zodra ze aan alle zijden mooi bruin zijn en vervang ze door de grofgehakte ui.
2. Laat deze zweten op een zacht vuur.Voeg het in vier gesneden lookteentje en de gewassen en gedroogde peterselie bij de ui zodra hij doorzichtig wordt. Laat alles enkele minuten stoven. Giet er de witte wijn en 2 dl warm water overheen en doe alles in de mixerkom. Voeg er een mespuntje kruidnagel in poedervorm, een beetje kaneel, de saffraan, het verkruimelde bouillonblokje en wat peper en zout aan toe.
3. Meng alles en leg de blinde vinken in deze bouillon. Zet het deksel op de stoofpan en laat zo'n 30 minuten sudderen op heel zacht vuur. Vergeet niet halverwege het deksel te verwijderen om de saus te laten indikken. Breng op smaak en dien goed warm op met prinsessenboontjes en kroketten.

20:53 Gepost door Mamamia in Vleesgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.