20-08-06

380. Mosselen met mosterd-mayonnaise.

Benodigdheden:

* 2 kg verse mosselen
* 1 ui
* 1 laurierblad
* 1 kopje water
* 1 mespunt witte peper
* sap van 1 citroen
* 3 eidooiers
* 1 thlepel osterd
* 4 eetlepels olie
* 2 eetlepels crème fraîche
* 1 bosje dragon, 1 bosje kervel

Werkwijze:

1. Schil de ui en snijd ze in ringen. Breng ze in een grote pan met het laurierblad en het water aan de kook.
2. Voeg de mosselen toe en bestrooi met peper. Laat ze ca. 10 min. met het deksel op de pan koken tot de schelpen open gaan.
3. Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften. Verdeel de gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.
4. Meng de eidooiers met mostard en zout. Voeg daarbij de olie druppelsgewijs toe.
5. Voeg de crème fraîche aan het mengsel toe.
6. Roer de gewasse, drooggedepte en grofgehakte kruiden door de mayonnaise.
7. Garneer de mosselen en breng op elke schelphelft naast de mossele een toefje mayonnaise aan.
8. Bestrooi de mosselen en de mostarsmayonnaise met de rest van de gehakte kruiden.

19:04 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.