25-08-06

381. Pastasalade met kip en peer.

Benodigdheden:

* 125 gr spiraalpasta
* 100 kipfilet
* 1 peer in dunnen plakje
* 2 lente-uitjes
* 1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd
* 50 gr romige blauwe kaas
* 11/2 eetlepel zure room

Werkwijze:

1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan gezouten kokend water. Laat uitlekken, spoel af onder de koude kraan en laat weer goed uitlekken en afkoelen.
2. Doe de kip in een pan, schenk er koud water over en laat het vlees 8 min. zachtjes gaarsudderen. Draai een paar keer om en om. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen, snijd de kip dan in mooie plakjes en doe de plakjes bij de afgekoelde pasta in een schaal. Voeg er de peer, lenteuitjes en amandelen toe.
3. Doe de blauwe kaas met de zure room met een flink mespunt zout en peper en 1 1/2 eetlepel ijswater in de kom van de keukenmachine. Pureer alles to een gladde dressing en hussel die door de salade. Verdeel de salade over twee lunchdoosjes en strooi er nog wa amandelen en lenteuitjes overheen.

20:51 Gepost door Mamamia in pastas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.