30-08-06

384. Schelpen gevuld met gegratineerde groenten.

Benodigdheden:

* champignon(s): 1 schaaltje(s)
* bloem: 1 soeplepel(s)
* teentje(s) van look: 1
* eidooier: 1
* groenten in julienne
* mascarpone: 200 gram
* klontje(s) boter: 1
* peper en zout
* witte wijn: 1 dl
* schelpen om te vullen
* Provolone

1. Snij de groenten en laat ze smelten in boter. Voeg er vervolgens de in plakjes gesneden champignons en een gehakt teentje knoflook aan toe.
2. Strooi er, als het sap van de champignons verdampt is, bloem over, bevochtig met de wijn, voeg er zout en peper aan toe en laat gedurende 10 minuten koken.
3. Voeg ondertussen de eierdooier, de mascarpone en een snuifje zout toe, haal de pan van het vuur en voeg het bij de champignons en de groenten.
4. Vul de goed schoongemaakte schelpen met deze bereiding, overstrooi met provolone en laat gedurende 10 minuten grillen in een hete oven (250°C).

13:39 Gepost door Mamamia in Groenten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.