30-08-06

385. Knoflookpuree.

Benodigdheden:

* 1 kg bloemige aardappelen
* 125 gr boter
* 2 bollen knoflook, in teentje verdeeld, maar ongepeld
* 150 ml melk
* 25 gr bloem
* 4 el room
* peper

Werkwijze:

1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet ze goed af en stamp ze fijn met 50 gr boter.
2. Blancheer intussen de knoflookteentjes 2 min. in kokend water. Giet ze af en pel ze. Smelt de boter in een steelpand met dikke bodem. Voeg de knoflook toe, doe een deksel op de pan en bak 20 min. op een laag vuur; roer af en toe.
3.Breng de melk aan de kook in een andere steelpan. Roer de bloem door het knoflookmengsel en klop er geleidelijk de melk door en zout naar smaak. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 1 min. doorkoken. Doe de saus in een keukenmachine of blender en laat de machine draaien tot alles goed gemengd is. Doe de saus erug in de steelpan en verwarm hem nog 1 min.
4.Klop de knoflooksaus door de aardappelpuree en klop de room er eetlepel per eetlepel door. Serveer de knoflookpuree meteen en maal er wat zwarte peper door.

17:35 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.