31-08-06

386. Knoflooksaus.

Benodigdheden:

* 4-6 teentjes knoflook
* snuifje zout
* 3 eidooiers
* 4,5 dl olijfolie
* citroensap naar smaak
* water of room

Werkwijze:

1. Hak het knoflook fijn en maal het, samen met het zout, fijn in een vijzel.
2. Klop er de eierdooiers door. Voeg de olie toe, eerst druppelsgewijs en zodra het mengsel gaat glanzen en dikker wordt in een dun straaltje.
3. Voeg de citroensap naar smaak toe en als de aïoli te dik is een scheutje extra water of room.
4. Voorkom velvorming op de aïoli door een stukje huishoudfolie op het oppervlak te leggen.

20:54 Gepost door Mamamia in sauzen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: citroen, knoflook, olijfolie, peper-en-zout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.