13-09-06

390. Gekonfijte tomaten met verse geitenkaas.

Benodigdheden:

* look: 8 teentjes
* basilicum: 1 bosjes
* 8 tomaten
* verse geitenkaas: 2 bakjes
* koriander: 1 bosjes
* olijfolie: 5 cl
* suiker: 50 gram
* tijm: 8 takjes
* zout en versgemalen peper

Werkwijze:

1. Leg de lookteentjes 3 minuten in kokend water, giet ze af en schil ze.
2. Was de tomaten, wrijf ze droog en bewaar de steeltjes.
3. Verwarm de oven voor op 200°.
4. Laat de suiker in een antikleefpan al roerend karameliseren met de olijfolie. Giet de karamel in een ovenschotel en leg de tomaten en de lookteentjes in de karamel.
5. Bestrooi het geheel met koriander, fijngehakte basilicum en enkele takjes tijm.
6. Zet tien minuten in de oven en overgiet regelmatig met de karamel.Laat de tomaten afkoelen.
7. Snijd de hoedjes weg en bewaar ze.
8. Hol met een klein lepeltje de tomaten lichtjes uit en breng ze op smaak met zout en peper.
8. Snijd de stronkjes geitenkaas in 4 en vul elke tomaat op met een stukje kaas. Overgiet de tomaten met wat saus en zet ze 5 minuten in de oven.Zet de hoedjes op de tomaten en dien ze onmiddellijk op met stokbrood.

De commentaren zijn gesloten.