17-09-06

393. Uienomelet.

Werkwijze:

· 250 gram uien
· 6 eieren
· 0,5 dl koffieroom
· 100 gram belegen boeren kaas
· 2 el tijm
· zout, versgemalen peper
· 2 el olijfolie

Werkwijze:

1. Rasp de gepelde uien grof en snipper ze heel fijn. Klop de eieren los met de koffieroom. Snijd de kaas in smalle reepjes of dobbelsteentjes. Meng de ui met 1 eetlepel tijm, de kaas, versgemalen peper en zout naar smaak door de losgeklopte eieren.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en giet het eimengsel erin, houd de pan iets schuin zodat de bodem helemaal bedekt is met het eimengsel. Haal de zijkanten goed los met een spatel en leg een deksel of passend bord op de koekenpan.
3. Keer de omelet als deze aan de randen droger begint te worden en bak dan de andere kant. Verdeel de omelet in punten en strooi de rest van de tijm erover.
4. Lekker met roggebrood en kropsla.

19:22 Gepost door Mamamia in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uien, eieren, olijfolie, zout en peper, tijm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.