24-09-06

397. Mosselen "Olé".

Benodigdheden:

* 3 kg verse mosselen
* 1 bosjes selderie
* 250 gr uien
* 2 eetl olijfolie
* 3 eelt heldere bouillon
* 1 theel.te peper
* 1 l. witte wijn
* snuifje zout
* snuifje suiker
* 4 tomaten
* 1 potje zwarte ontpitte olijven
* 1 theel. marjolein

Werkwijze:

1. Was de selderie en snijd hem in kleine stukken. Snijd de uien in ringen.
2. Fruit de groenten in de olijfolie tot ze glazig zijn
3. Voeg 1 l. water, de bouillon en de witte wijn toe en kruid met peper, zout en suiker
4. Laat alles opkoken en kook het geheel gedurende 5 min. op zacht vuur.
5. Doe de zorgvuldig schoongemaakte mosselen in de pan. Voeg de tomaten, de olijven en de marjolein toe.
6. Laat alles ca. 15 min. op een laag vuur koken. Roer daarbij enkele keren voorzichtig met de schuumspaan om.7. Serveer met stokbrood. Lekker.

De commentaren zijn gesloten.