28-09-06

398. Gregrilde tonijntournedos met wijn.

tournedo

Benodigdheden:

* boter: 150 gram
* 1 broccoli
* 2 dopjes van saffraan
* visfumet: 0,50 blokje
* rode paprika
* 4 sjalotten
* laurier blaade
* 1 blikje maïs
* peper en zout
* langkorrelrijst: 250 gram
* tijm
* witte wijn: 2 dl
* tonijntournedos: 4

Werkwijze:

1. Kook de rijst 20 minuten in gezouten ziedend water. Bereid de groenten : was en kook de broccoli in gezouten ziedend water, dompel de paprika in heet frituurvet om het vel eraf te halen; snijd deze groenten dan in blokjes van 3 mm en laat de maïskorrels uitlekken.
2. Kruid de tournedos, smeer ze in met olie en gril ze.
3. Giet de witte wijn en de visfumet in een kookpot, voeg de tijm, laurier en fijngehakte sjalotten toe. Kruid met peper, zout, saffraan en laat tot 1/3 van het volume inkoken.
4. Zeef de bekomen vloeistof en klop er de zachte boter door. Indien nodig, nog wat kruiden.
5. Meng de groenten door de rijst, verwarm indien nodig en dien onmiddellijk op.

13:06 Gepost door Mamamia in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.